27 Ağustos 2024 Salı

Sağlık Hizmetlerinde Yapay Zekanın Artıları ve Eksilerini Dengelemek Üzerine

Amerika Birleşik Devletleri'nde sürekli gelişen sağlık hizmetleri ortamında bile, yapay zekanın (YZ) kullanımı tam bir oyun değiştirici olarak ortaya çıkmıştır.

Tahmine dayalı ve kişiselleştirilmiş tedavi planlarından erken teşhis modellerine kadar, yapay zeka sağlık sektörünü daha önce görülmemiş bir şekilde dönüştürmektedir. Bununla birlikte, her yeni ve çığır açan teknoloji gibi, YZ'nin sağlık hizmetlerinde kullanımı da onu hem güncel hem de tartışmalı kılan bir dizi fırsat ve ödünleşimle birlikte geliyor.

İşte sağlık hizmetlerinde yapay zekanın artıları ve eksileri olarak gördüklerim:


Sağlık Hizmetlerinde Yapay Zekanın Artıları

21 Ağustos 2024 Çarşamba

Bugün doğanlar için gelecekte neler olacak?

 Akıllı bir dijital araç yaşam için bir yol arkadaşı olabilir ve önümüzdeki 125 yıl için diğer tahminler:


Mutlu yıllar, bebek.

Akıllı makineler çağında doğdun. Neredeyse ana rahmine düştüğünden beri seni izliyorlar. Ebeveynlerinizin minik kalp atışlarınızı dinlemesine, gebeliği bir uygulama üzerinden takip etmelerine ve sonogramınızı sosyal medyada yayınlamasına izin verdiniz. Sen doğmadan çok önce, algoritma tarafından biliniyordun. 

Gelişin bu yayının 125. yıl dönümüne denk geldi. Biraz şans ve doğru genlerle önümüzdeki 125 yılı da görebilirsiniz. Siz ve yeni nesil makineler birlikte nasıl büyüyeceksiniz? Bir düzineden fazla uzmandan ortak geleceğinizi hayal etmelerini istedik. Bunun bir düşünce deneyi olacağını açıkladık. Demek istediğim şu: Onlardan tuhaflaşmalarını istedik.